Duitsland als handelspartner

Voor Nederland is Duitsland de belangrijkste handelspartner, maar andersom is Nederland voor Duitsland ook de tweede belangrijkste handelspartner. Het gaat hier om zowel import als export. Nederland is een belangrijk Europees doorvoerland en de haven van Rotterdam speelt hierbij een belangrijke rol.

Toevoer aan de Nederlandse havens

Duitsland is onmisbaar voor de aan zee gelegen aan- en afvoer van de Rotterdamse haven, omdat Duitsland voor Nederland het belangrijkste doorvoerland is naar andere Europese landen. Het is daarom ook logisch dat Nederland en Duitsland veel samenwerken in infrastructuur, transport, telecommunicatie en waterbeheer.

Duits leren met Nena. Einfach Duits

Voordat de training/ cursus begint neem ik een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en noteer ik uw doelstellingen. Daarna maak ik een persoonlijke planning gericht op uw niveau waarna ik u om akkoord vraag. Dan starten we met de cursus. Deze cursus kan 4 weken duren maar het kan ook 3 maanden duren. Dit hangt af van uw wensen en behoeften. Wanneer de cursus is afgerond volgt een evaluatie en uiteindelijk overhandig ik u een officieel Duits certificaat.

Import uit Duitsland

Duitsland is dus een belangrijke handelspartner voor Nederland op het gebied van import en export. In het jaar 2020 heeft Nederland voor 84 miljard euro aan goederen uit Duitsland geëxporteerd. Belangrijke importproducten uit Duitsland voor de Nederlandse markt zijn machines, vervoersmiddelen en chemische producten.

Export naar Duitsland

Na China is Nederland de belangrijkste exporteur van goederen naar Duitsland, maar Nederland is de belangrijkste binnen Europa. In het jaar 2020 werden er voor 88 miljard euro aan goederen uit Nederland naar Duitsland geëxporteerd. Het gaat hier om chemische producten, minerale brandstoffen en smeermiddelen, werktuigbouwkundige producten en voertuigen.

Duits leren? Kies voor Nena

Er zijn verschillende redenen om de Duitse taal te leren of te verbeteren. Wat uw plannen met Duits ook zijn: met kennis van de Duitse taal zijn uw mogelijkheden onbegrensd.

Persoonlijke intake

Voordat ik aan de training begin neem ik eerst een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en kan ik uw doelstellingen noteren. Vervolgens ontvangt u van mij een offerte op maat.

Zakelijk Duits met certificaat

Bepaal je eigen tempo met het leren van de Duitse taal. In groepsverband of juist als individu. Aan het einde van de training/ cursus krijgt u en/of uw medewerkers een certificaat.

Doelstellingen definiëren

U kunt Duits leren omdat u het leuk vindt. Wilt u graag uw taalvaardigheid verbeteren, wilt u graag een opfriscursus of wilt u zoon of dochter graag bijles voor het vak Duits? We bepalen samen uw doel!

Interesse in een taalcursus Duits?

Vul onderstaand uw gegevens in en ik neem graag persoonlijk contact met u op. Bellen, mailen of berichtje sturen via WhatsApp kan natuurlijk ook!