Een dienstverlenende instelling

Een Duitser is vaak opgelucht als hij hoort dat zijn Nederlandse zakenpartner de Duitse taal spreekt. Waarom? Omdat een Duitser liever geen Engels spreekt, omdat zijn Engels inadequate is. Daarnaast vinden wij het als Nederlanders beleeft om een buitenlander te woord te staan in zijn eigen taal. Dit noemen we een dienstverlenende instelling. Wanneer een Duitser een vraag stelt in zijn beste Nederlands, dan vindt hij al snel dat zijn Nederlands gebrekkig is.

Perfectionisme en zekerheid

Duitsers staan bekend om hun perfectionisme en willen graag zekerheid. Als je iets doet, dan moet het goed zijn. Dat is dan ook de reden dat Duitsers in de zakenwereld uitsluitend in het Duits communiceren. Ze willen geen zwakte of onzekerheid uitstralen.

Duits leren met Nena. Einfach Duits

Voordat de training/ cursus begint neem ik een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en noteer ik uw doelstellingen. Daarna maak ik een persoonlijke planning gericht op uw niveau waarna ik u om akkoord vraag. Dan starten we met de cursus. Deze cursus kan 4 weken duren maar het kan ook 3 maanden duren. Dit hangt af van uw wensen en behoeften. Wanneer de cursus is afgerond volgt een evaluatie en uiteindelijk overhandig ik u een officieel Duits certificaat.

Nederlandse werknemers Duits spreken

Een Duitser wil dus graag zekerheid, daarom denkt hij voor een samenwerking goed na of de opdracht goed gaat verlopen. Wanneer een Duitser een deal sluit met een Nederlandse onderneming, dan wil hij eerst weten of de Nederlandse werknemers Duits spreken. Als er iets misgaat en zijn Duitse werknemers moeten in hun ontoereikende Engels communiceren, dan biedt het geen zekerheid dat het probleem opgelost wordt. Hierom kan een Duitse ondernemer een deal afslaan en eerder kiezen voor een onderneming die over werknemers beschikt die de Duitse taal wel beheersen.

Wanneer er dan een probleem ontstaat, dan kan het probleem opgelost worden aan de hand van de Duitse taal. Dit biedt zekerheid en daar zal de Duitse ondernemer zich dan meer op zijn gemak bij voelen. Wilt u graag een grote opdracht of meerdere opdrachten binnenhalen? Investeren in het beheersen van zakelijk Duits loont zich en zal meer opdrachten opleveren.

Naast de taal leren is het ook belangrijk dat u cultuurverschillen leert kennen tussen Nederlanders en Duitsers. Bij Einfach-Duits leren met Nena leer je ook hoe je het beste om kan gaan met (zaken)mensen uit Duitsland.

Duits leren? Kies voor Nena

Er zijn verschillende redenen om de Duitse taal te leren of te verbeteren. Wat uw plannen met Duits ook zijn: met kennis van de Duitse taal zijn uw mogelijkheden onbegrensd.

Persoonlijke intake

Voordat ik aan de training begin neem ik eerst een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en kan ik uw doelstellingen noteren. Vervolgens ontvangt u van mij een offerte op maat.

Zakelijk Duits met certificaat

Bepaal je eigen tempo met het leren van de Duitse taal. In groepsverband of juist als individu. Aan het einde van de training/ cursus krijgt u en/of uw medewerkers een certificaat.

Doelstellingen definiƫren

U kunt Duits leren omdat u het leuk vindt. Wilt u graag uw taalvaardigheid verbeteren, wilt u graag een opfriscursus of wilt u zoon of dochter graag bijles voor het vak Duits? We bepalen samen uw doel!

Interesse in een taalcursus Duits?

Vul onderstaand uw gegevens in en ik neem graag persoonlijk contact met u op. Bellen, mailen of berichtje sturen via WhatsApp kan natuurlijk ook!