Landen waar Duits wordt gesproken

In Duitsland, met een bevolkingsaantal van 83 miljoen, wordt natuurlijk Duits gesproken. Maar ook in de landen Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Luxemburg, Noord-Italië en in stukken van België.

Omdat Zwitserland geen lid is van de Europese Unie zou het percentage van het aantal Duits sprekenden eigenlijk nog hoger moeten zijn. Bovendien wordt in andere Europese landen Duits als tweede taal ook veel gesproken. Ook in Oost-Europa is Duits een veel gesproken taal. In de Verenigde Staten is de Duitse taal de vierde meest voorkomende tweede taal die mensen leren.

Sterke economie

Duitsland heeft de populariteit van de Duitse taal te danken aan de sterke economie van hun land. Jarenlang doet Duitsland al zaken door heel Europa. De grote economie en grote Duitse bedrijven zorgen ervoor dat de Duitse taal een populaire taal blijft. Aangezien Duitsland de grootste en belangrijkste economie is, brengt het veel carrièremogelijkheden met zich mee.

Snel groeiende e-commerce

Duitsland valt onder een van de snelst groeiende e-commerce (online verkoop van goederen) markten in de Europese Unie. Dit maakt het voor bedrijven, die willen uitbreiden met gelokaliseerde content, nog interessanter.

Duits leren met Nena. Einfach Duits

Voordat de training/ cursus begint neem ik een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en noteer ik uw doelstellingen. Daarna maak ik een persoonlijke planning gericht op uw niveau waarna ik u om akkoord vraag. Dan starten we met de cursus. Deze cursus kan 4 weken duren maar het kan ook 3 maanden duren. Dit hangt af van uw wensen en behoeften. Wanneer de cursus is afgerond volgt een evaluatie en uiteindelijk overhandig ik u een officieel Duits certificaat.

Duitsers en Engels

Duitsers spreken niet zo goed Engels dan wij, daarom is het interessant als je Duitse taal ook beheerst. Degenen die zowel Duits als Engels kennen, kunnen vrijwel overal in Europa communiceren.

Of je nu op zakenreis bent, je even moet telefoneren met een Duitse of Europese handelspartner of je bent op vakantie, het is handig om in het Duits te communiceren. Met Duits kun je namelijk overal in Europa mensen ontmoeten.

Duits leren? Kies voor Nena

Er zijn verschillende redenen om de Duitse taal te leren of te verbeteren. Wat uw plannen met Duits ook zijn: met kennis van de Duitse taal zijn uw mogelijkheden onbegrensd.

Persoonlijke intake

Voordat ik aan de training begin neem ik eerst een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en kan ik uw doelstellingen noteren. Vervolgens ontvangt u van mij een offerte op maat.

Zakelijk Duits met certificaat

Bepaal je eigen tempo met het leren van de Duitse taal. In groepsverband of juist als individu. Aan het einde van de training/ cursus krijgt u en/of uw medewerkers een certificaat.

Doelstellingen definiëren

U kunt Duits leren omdat u het leuk vindt. Wilt u graag uw taalvaardigheid verbeteren, wilt u graag een opfriscursus of wilt u zoon of dochter graag bijles voor het vak Duits? We bepalen samen uw doel!

Interesse in een taalcursus Duits?

Vul onderstaand uw gegevens in en ik neem graag persoonlijk contact met u op. Bellen, mailen of berichtje sturen via WhatsApp kan natuurlijk ook!