Is Duits een moeilijke taal om te leren?

De meeste mensen denken al snel dat Duits een lastige taal is door de grammatica en de verschillende naamvallen. Dit is dan ook vaak de reden dat mensen geen Duits kiezen op school of Duits niet willen leren en spreken. Erg jammer, want de Duitse taal is zo veel meer dan alleen grammatica!

Duits lijkt veel op het Nederlands

En nog een feitje: Duits lijkt ontzettend veel op het Nederlands. Geen enkele andere taal lijkt zo veel op het Nederlands dan Duits. Ich nenne einige Beispiele:

  • Ik heet Nena = Ich heiße Nena
  • Mijn naam is Nena = Mein Name is Nena
  • Ik woon in Someren = Ich wohne in Someren
  • Een koffie alstublieft = Einen Kaffee bitte
  • Ik heb een hond = Ich habe einen Hund
  • Kunt u me helpen? = Können Sie mir helfen?
  • Ik wil graag een tafel reserveren = Ich möchte einen Tisch reservieren

Duits leren met Nena. Einfach Duits

Voordat de training/ cursus begint neem ik een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en noteer ik uw doelstellingen. Daarna maak ik een persoonlijke planning gericht op uw niveau waarna ik u om akkoord vraag. Dan starten we met de cursus. Deze cursus kan 4 weken duren maar het kan ook 3 maanden duren. Dit hangt af van uw wensen en behoeften. Wanneer de cursus is afgerond volgt een evaluatie en uiteindelijk overhandig ik u een officieel Duits certificaat.

Bekijk cursus aanbod

Duitse woordenschat

Natuurlijk is woordenschat erg belangrijk. En het klopt dat niet alle Duitse woorden op het Nederlands lijken. Maar de zinsopbouw lijkt wel altijd heel veel op de zinsopbouw van het Nederlands. Ik wil heel graag mensen laten zien dat de Duitse taal leren ook heel leuk kan zijn. Naamvallen komt naar mijn mening pas aan bod als je kan communiceren in het Duits.

Want of je nu ein of einen Kaffee zegt. Een Duitser begrijpt je toch wel. En Duitsers zetten de naamvallen ook zeker niet altijd correct in… 😉

 

Duits leren? Kies voor Nena

Er zijn verschillende redenen om de Duitse taal te leren of te verbeteren. Wat uw plannen met Duits ook zijn: met kennis van de Duitse taal zijn uw mogelijkheden onbegrensd.

Persoonlijke intake

Voordat ik aan de training begin neem ik eerst een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en kan ik uw doelstellingen noteren. Vervolgens ontvangt u van mij een offerte op maat.

Zakelijk Duits met certificaat

Bepaal je eigen tempo met het leren van de Duitse taal. In groepsverband of juist als individu. Aan het einde van de training/ cursus krijgt u en/of uw medewerkers een certificaat.

Doelstellingen definiëren

U kunt Duits leren omdat u het leuk vindt. Wilt u graag uw taalvaardigheid verbeteren, wilt u graag een opfriscursus of wilt u zoon of dochter graag bijles voor het vak Duits? We bepalen samen uw doel!

Interesse in een taalcursus Duits?

Vul onderstaand uw gegevens in en ik neem graag persoonlijk contact met u op. Bellen, mailen of berichtje sturen via WhatsApp kan natuurlijk ook!