Geen ondertiteling op tv in Duitsland

Maar hoe komt het dat Duitsers niet goed Engels spreken? Als u een Duitse zender aanzet op tv, dan zal u snel opmerken dat buitenlandse series nagesynchroniseerd worden in het Duits. In Duitsland werken ze niet met ondertiteling, want dat vinden ze zonde van het tv-beeld. Duitsers horen dus tijdens films en series geen Engels, alleen hun eigen moedertaal.

Duitsers spreken niet goed Engels

Ik heb nu een aantal jaar ervaring en ik heb meerdere mensen Duitse taallessen gegeven. Het valt me op dat ik vaak hetzelfde te horen krijg: “Ik probeerde met Duitsers in het Engels te communiceren, maar ze namen me niet serieus.” Of: “Ik sprak Engels, maar de Duitser gaf in het Duits antwoord en ik wist niet wat ik terug moest zeggen.” Dit kan je erg onzeker maken. Het geeft een stuk meer zekerheid als je beide talen, Duits en Engels, beheerst. Dan zit je zeker goed.

Duits leren met Nena. Einfach Duits

Voordat de training/ cursus begint neem ik een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en noteer ik uw doelstellingen. Daarna maak ik een persoonlijke planning gericht op uw niveau waarna ik u om akkoord vraag. Dan starten we met de cursus. Deze cursus kan 4 weken duren maar het kan ook 3 maanden duren. Dit hangt af van uw wensen en behoeften. Wanneer de cursus is afgerond volgt een evaluatie en uiteindelijk overhandig ik u een officieel Duits certificaat.

Duits is de voertaal binnen het zakendoen

Duits is de voertaal binnen het zakendoen. Het wordt erg gewaardeerd als er Duits wordt gesproken. Duitsers willen niet zwak of onzeker overkomen en zijn erg perfectionistisch. Daarom spreken ze liever geen Engels.

Duitse taal belangrijk in zakenwereld

De Handelskamer in Nederland maakt zich zorgen over de beheersing van de Duitse taal door Nederlanders. Ze vinden dat er in Nederland te weinig besef is van hoe belangrijk Duits is in de zakenwereld. Duitsland heeft de grootste handelsbetrekkingen binnen de Europese markt. Als je straks te maken hebt met Duitsland en het lukt niet om te onderhandelen, dan is het te laat.

Duits leren? Kies voor Nena

Er zijn verschillende redenen om de Duitse taal te leren of te verbeteren. Wat uw plannen met Duits ook zijn: met kennis van de Duitse taal zijn uw mogelijkheden onbegrensd.

Persoonlijke intake

Voordat ik aan de training begin neem ik eerst een intake af. Op deze manier weet ik wat uw startniveau is en kan ik uw doelstellingen noteren. Vervolgens ontvangt u van mij een offerte op maat.

Zakelijk Duits met certificaat

Bepaal je eigen tempo met het leren van de Duitse taal. In groepsverband of juist als individu. Aan het einde van de training/ cursus krijgt u en/of uw medewerkers een certificaat.

Doelstellingen definiëren

U kunt Duits leren omdat u het leuk vindt. Wilt u graag uw taalvaardigheid verbeteren, wilt u graag een opfriscursus of wilt u zoon of dochter graag bijles voor het vak Duits? We bepalen samen uw doel!

Interesse in een taalcursus Duits?

Vul onderstaand uw gegevens in en ik neem graag persoonlijk contact met u op. Bellen, mailen of berichtje sturen via WhatsApp kan natuurlijk ook!